Despre

Conceput în primii ani de după revoluția din 1989 , din dragoste pentru fenomenul radio, în ideea de exprimare liberă prin muzică și cuvânt, Radio Aquila îți aduce cea mai bună selecție de melodii din aproape toate genurile muzicale, din aproape toate timpurile și emisiuni în care libertatea de exprimare nu cunoaște nici o îngrădire, înafara de cea a bunului simț. Aducând laolaltă muzica noua și muzica veche, Încercăm să creem un liant între generațiile anilor 70, 80, 90 și generația din prezent.

Documentar

Începutul

S-a întâmplat în vara anului 1993, mai exact pe 26 iunie, când o gașcă de 8 puști, (două fete, restul, băieți, se înțelege…) cu vârste între 10 și 17 ani, după câteva luni de muncă asiduă și renunțări cum ar fi,  la bomboane sau gumă Turbo, pentru a aduna ceva capital financiar, au reușit să pornească cu un mini emițător artizanal, o stație de radio de cartier numită la acea vreme Radio Aquila 50&1.

Distracția a durat foarte puțin, doar 3 luni, pe 14 septembrie toată gașca mergând la școală, iar emisia a fost suspendată câțiva ani, după care a fost reluată cu un emițător mult mai puternic care de această dată acoperea mai multe cartiere ale Bucureștiului.

În tot acest timp, nu s-a stat chiar degeaba, echipa s-a antrenat, în sensul acesta au fost realizate benevol emisiuni în colaborare cu alte posturi de radio de cartier, exemplu fiind “CONTRAST”, pe care vă lăsăm plăcerea de a asculta, unica înregistrare rămasă, dând click pe butonul play de mai jos.

În decembrie 1995 cei doi membri ai echipei de realizatori, Claudiu și Cătălin, alias Liviu și Valentin, au participat la emisiunea „Midnigth killer” realizată demarele Andrei Gheorghe la ProFM, o scurtă secvență putând fi ascultată mai jos, în care la microfon se află Catălin.

Din lipsă de câștiguri de pe urma colaborărilor, pentru strângerea de fonduri, au urmat noi renunțări, la lista de mai sus, adăugânduse sucur, bere, prăjituri și multe altele în funcție de preferințe și de puterea de sacrificiu ale fiecărui membru al echipei, aceasta supțiinduse însă dramatic, (povestea aducând puțin aminte de cea a celor 10 negri mititei), ajungând ca la reluarea emisiei in iulie 1996 să numere doar doi membri, aceștia fiind, Claudiu (pe numele lui de pirat radiofonic, Liviu) și Cătălin (pe numele de pirat radiofonic, Valentin).

Nici de data asta fericirea nu a durat mult, emisia fiind întreruptă după câteva săptămâni, echipa deplasânduse pe litoral cu scopul de a se relaxa, la întoarcere constatânduse lipsa atât a cablului cât și a antenei de pe bloc.Din păcate nu putem să vă prezenta nici o dovadă audibilă a acelei perioade, singura casetă înregistrată de către un ascultător, pe care ne-a dăruit-o, a fost distrusă, de scurgerea dintr-o sticlă, a unui ulei nemilos.

Digitalizarea

Vremea a trecut, cei doi membri ai echipei au mai crescut, iar progresul tehnologic nu i-a lăsat indiferenți, s-a renunțat la sculele vechi, (pick-up, și casetofoane) trecânduse la noua tehnologie, cea digitală. Ajutată de computer și internet, echipa a hotărât ca din luna noiembrie a anului 2006, emisia să fie facută exclusiv online, unde, după o rebrenduire, renunțânduse la 50&1 din coadă, postul de radio numinduse doar Radio Aquila, poate fi ascultat, 24 de ore din 24, 7 zile din 7și în prezent.

Povestea continua și-n prezent