Despre Radio Aquila

Radio Aquila a fost conceput in 1990, din dragoste pentru fenomenul radio, revitalizat in Romania dupa Revolutie, din ideea de exprimare libera prin muzica si cuvant. Din lipsa de capital financiar si insuficienta maturitate a membrilor echipei de realizatori, pana la concretizarea proectului au trecut 3 ani; astfel ca, prima emisie live dateaza din 26 iunie 1993, moment din care 8 pusti cu varste intre 11 si 17 ani au batut campii FM-ului o vara intreaga, dand viata unui post de radio pirat denumit la acea vreme – Radio Aquila 50&1.
Distractia a durat putin. Pe 14 septembrie toata gasca a mers la scoala, iar emisia a fost suspendata, pana in iulie 1996, cand emisia in FM a fost reluata cu un emitator mult mai puternic, care acoperea o mare parte din capitala Romaniei.
Din luna noembrie a anului 2006, pana-n prezent, Radio Aquila transmite 24 de ore din 24 exclusiv online, cea mai buna selectie de melodii din muzica noua, dar si din muzica veche, incercand sa creeze un liant intre generatiile anilor 70, 80, 90 si cea din prezent.
In vara anului 2014, cu ocazia impliniri a 21 de ani de la prima emisie, am prezentat pe scurt istoria acestui post de radio intr-un material audio, pe care va invitam sa-l ascultati dand click pe titlul de mai jos.

Asculta istoria Radio Aquila!     

Povestea continua si-n prezent